Politika Privatnosti

Ko smo mi?

Adresa našeg web sajta je: https://mojkutak.net.

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo ?
Komentari Kada posjetitelji ostavljaju komentare na web stranici, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, a također i IP adresu posjetitelja i niz preglednika trećih strana za pomoć u otkrivanju neželjene pošte i spama.
Anonimni niz stvoren iz vaše adrese e-pošte (koji se naziva i hash) može se pružiti usluzi Gravatar kako bi provjerio koristite li je. Pravila o privatnosti usluge Gravatar dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna gravatar slika vidljiva je javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji
Ako slike unosite na naš sajt, izbjegavajte unos slika s ugrađenim podacima o lokaciji (EXIF GPS) jer posjetitelji web stranice mogu preuzeti i izvući podatke o lokaciji sa slika na web sajtu.
Obrasci za kontakt
Kolačići – Ako ostavite komentar na našoj web stranici, možete se odlučiti za spremanje svog imena, adrese e-pošte i web mjesta u kolačiće. Ovo je za vašu udobnost kako ne biste morali ponovo popunjavati svoje podatke kad ostavite novi komentar. Ovi će kolačići trajati godinu dana. Ako posjetite našu stranicu za prijavu, postavit ćemo privremeni kolačić kako bismo utvrdili prihvaća li vaš preglednik kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži privatne podatke i odbacuje se kada zatvorite preglednik.
Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i izbora prikaza na zaslonu.
Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići s opcijama zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava trajaće dvije sedmice. Ako se odjavite sa svog računa, kolačići za prijavu bit će uklonjeni. Ako uredite ili objavite članak, dodatni će se kolačić spremiti u vaš preglednik. Ovaj kolačić ne uključuje privatne podatke i jednostavno ukazuje na ID posta članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web mjesta
Članci na ovom mjestu mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. Videozapise, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web mjesta ponaša se na potpuno isti način kao da je posjetitelj posjetio drugo web mjesto, na primjer ako na našem sajtu gledate video koji je ugrađen sa drugog sajta, to je isto kao da video gledate na tom drugom sajtu.. Te web stranice mogu prikupljati podatke o vama, upotrebljavati kolačiće, ugrađivati ​​dodatno praćenje treće strane i nadgledati vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i ako ste prijavljeni na to web mjesto.

Analitika
Za praćenje interakcije na našoj web lokaciji mogli bismo koristiti Google Analytics i dodatke trećih strana.

S kime dijelimo vaše podatke
Vaše podaci mogu biti prikupljeni od formi trećih trana, kao što su kontakt i pretplatničke forme.

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke
Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se na neodređeno vrijeme. To je tako da automatski možemo prepoznati i odobriti sve daljnje komentare umjesto da ih držimo u redu za umjeravanje. Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako ih ima), takođe pohranjujemo lične podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu u bilo kojem trenutku vidjeti, urediti ili izbrisati svoje lične podatke (osim što ne mogu promijeniti korisničko ime). Administratori web stranica takođe mogu vidjeti i urediti te podatke.

Koja prava imate nad svojim podacima
Ako na ovom mjestu imate račun ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primanje izvezene datoteke ličnih podataka koje posjedujemo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gdje šaljemo vaše podatke
Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatizovane usluge otkrivanja neželjene pošte.